Van 1-fase naar 3-fase (krachtstroom)

Met het oog op de toekomst

Ontdek de Kracht van 3-fase stroom

Krachtstroom, ook wel bekend als 3-fase stroom, is een vorm van elektriciteit die bestaat uit drie actieve geleiders in plaats van de gebruikelijke 1-fase. In plaats van een enkele fase, zoals in de meeste huizen, biedt krachtstroom drie fasen, wat resulteert in een hoger beschikbaar vermogen. Met krachtstroom kunt u tegelijkertijd meerdere elektrische apparaten gebruiken zonder u zorgen te maken over overbelasting. Overweegt u krachtstroom aan te leggen? Wij zijn er om u daarbij te helpen!

Goed om te weten

Waarom uw zware apparaten krachtstroom nodig heeft

 

Krachtstroom is nodig wanneer u zware elektrische apparaten zoals een inductiekookplaat, een elektrische oven, een jacuzzi of een sauna wilt gebruiken in uw huis. Deze apparaten vereisen meer vermogen dan wat een standaard enkelfasige stroomvoorziening kan bieden, dus krachtstroom is essentieel om uw apparaten te kunnen gebruiken.

Het aanleggen van krachtstroom zorgt ervoor dat u voldoende vermogen heeft om al uw apparaten moeiteloos te gebruiken. Controleer of uw woning al een 3-fase aansluiting heeft, en zo niet, dan kunnen wij ervoor zorgen dat de hoofdschakelaar wordt vervangen door een 3-fase schakelaar. Het aanleggen van krachtstroom kan ook helpen bij het voorkomen van frequente zekeringproblemen, aangezien uw apparaten waarschijnlijk veel energie verbruiken en de 1-fase aansluiting overbelasten. Zelfs met een 3-fase aansluiting is het belangrijk om uw apparatuur gelijkmatig over de 3 fasen te verdelen om overbelasting te voorkomen. Neem bij problemen altijd contact op met de netbeheerder. Het is natuurlijk beter om dit voor te zijn, daarom kunnen wij krachtstroom op een veilige manier voor u aanleggen.

inventariseer uw wensen

Kosten en Voordelen van Krachtstroom Aanleggen

Het gebruik van krachtstroom biedt tal van voordelen voor huishoudens met zware elektrische apparatuur. Met krachtstroom kunt u:

  • Betrouwbaar en stabiel vermogen leveren voor zware apparaten.
  • Meerdere apparaten tegelijkertijd gebruiken zonder overbelasting te veroorzaken.
  • Genieten van een comfortabeler gebruik van uw elektrische apparaten, zonder zorgen over stroomonderbrekingen.

De kosten voor het aanleggen van krachtstroom variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van uw huis, de huidige staat van uw elektrische installatie en de afstand tot het dichtstbijzijnde elektriciteitspunt. 

U kunt contact met ons opnemen voor een nauwkeurige offerte voor het aanleggen van krachtstroom. Over het algemeen variëren de kosten van enkele honderden tot duizenden euro’s. Onthoud dat krachtstroom een investering is die op de lange termijn de moeite waard kan zijn, omdat het u in staat stelt om zware apparaten zonder problemen te gebruiken. Voor deze specialistische klus raden wij aan een professionele elektricien in te schakelen.

 

kies voor veiligheid

welke Aanpassingen in Uw Meterkast voor Krachtstroom

Als u krachtstroom wilt gebruiken, zijn er enkele aanpassingen nodig in uw meterkast. Het is essentieel dat deze aanpassingen worden uitgevoerd door een professionele elektricien om ervoor te zorgen dat alles correct en veilig wordt geïnstalleerd. Enkele mogelijke aanpassingen zijn:

Installatie van een 3-fase groepenkast.
Aanpassingen aan de bedrading om de krachtstroom te kunnen verwerken.
Installatie van een driefasige installatieautomaat om het verbruik van krachtstroom te meten.
Wij staan voor u klaar om u te helpen bij het aanleggen van krachtstroom, zodat u optimaal kunt profiteren van uw zware elektrische apparaten. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe krachtstroom uw dagelijks leven gemakkelijker en comfortabeler kan maken!

Als uw huis nog steeds is voorzien van een oude stoppenkast, is het ten zeerste aan te raden om deze te laten vervangen door een moderne groepenkast. Een verouderde stoppenkast biedt namelijk niet dezelfde mate van veiligheid en functionaliteit als een nieuwe meterkast. Oude stoppenkasten maken gebruik van smeltzekeringen of porseleinen stoppen die gevoelig zijn voor oververhitting en brandgevaar. Om deze reden is het verstandig om uw meterkast te vernieuwen.

In tegenstelling tot oude stoppenkasten zijn moderne groepenkasten uitgerust met automatische zekeringen en aardlekschakelaars die snel en nauwkeurig reageren op overbelasting of kortsluiting. Dit zorgt voor een aanzienlijk betere bescherming van uw elektrische installatie. Daarnaast bieden moderne groepenkasten handige functies, zoals aardlekschakelaars en de mogelijkheid om extra groepen toe te voegen indien nodig. Door uw stoppenkast te vervangen kunt u de veiligheid en functionaliteit van uw elektrische systeem aanzienlijk verbeteren.